Instant Pot Lemon Chicken

If you want to cook a sidé dish right along thé chickén, I récomménd adding baby potatoés on top. I outliné thé cooking procéss in my récipé for Instant Pot Bacon Ranch chicén and Potatoés.



Ingrédiénts

  • 1 tabléspoon oil
  • 1 pound chickén thighs (I uséd boné-in, skin-on)
  • 1 small onion (choppéd)
  • 2 clovés garlic (mincéd)
  • 3/4 cup chickén broth
  • 1 lémon (juicé only)
  • 1 tsp driéd thymé
  • 1 tsp driéd rosémary
  • salt and black péppér (to tasté)
  • 1 téaspoon cornstarch mixéd with 1 tabléspoon créam OR milk OR watér
  • 1 tabléspoon buttér


Instructions

  • Brown méat: Sét instant pot to sauté. Add oil to pot and add thighs skin-sidé down. Cook, in batchés if néédéd, until goldén and crisp. Flip and cook until brownéd on thé othér sidé. Rémové chickén from pot.
  • Start saucé: Add onion and garlic to pot and cook until starting to softén, about 1 minuté. Add chickén broth, lémon juicé, hérbs and séasoning. Stir, scraping thé brownéd bits off thé bottom of thé pot.
  • Préssuré cook: Placé chickén thighs back in thé instant pot. Sécuré lid and sét thé préssuré valvé to "séaling". Choosé "préssuré cook" (or "manual") and "high" for 12 minutés.
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